čtvrtek 31. března 2016

TROCHU JINÁ ČOČKA

Z dětství mi utkvělo v paměti čočkové rizoto, pustila jsem se do jeho další verze. Rýži jsem nahradila bulgurem, přidala jsem žampiony a listový špenát.


Ingredience:
200 g čočky
100 g bulguru
200 g cibule nebo šalotky
250 g žampionů
100 g listového špenátu
1 lžíce oleje
sůl
pepř
3 stroužky česneku
750 ml vody

Čočku si namočíme přes noc a předvaříme, stačí tak 10 minut.
Cibuli nakrájíme na plátky, stejně tak žampiony. Na oleji osmažíme cibuli a pak dáme dusit žampiony, osolíme, opepříme, přidáme čočku i s tekutinou a bulgur. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Když je čočka i bulgur měkký, vmícháme česnek a listový špenát, stačí, když lehce zavadne.







Přeji dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat