pondělí 27. ledna 2014

Cannelloni se špenátem

Byli jsme v Londýně. Dostala jsem úžasný dárek k narozeninám. 
A s večeří ve Fifteen, restaurace Jamie Olivera. 


 Dali jsme si Duck & prune cannelloni, portobello mushrooms & pickled walnut


 Grilled Cornish gurnard, artichoke puree, brown shrimp, preserved lemon.

Bylo to dobré, ale z nějakého důvodu, asi je to přece Jamie Oliver, ten Oliver, čekáte ještě víc, no, účet tomu odpovídal. A má hnusné, ne hnusné, úplně odporné pivo.

Tak po návratu domů jsem se vrhla na cannelloni. A byli lepší než u Olivera. Říkal Peťa :-)

cannelloni 3 kusy na porci
já jsem dělala 2 porce, tak další si vynásobte
Ingredience na náplň:
150 g mletého hovězího masa
1 menší cibule nakrájená na jemno
3 stroužky česneku
4 kostky špenáty Bonduelle 
muškátový oříšek
tymián
mletý pepř 
sůl

Na trošce oleje opečeme cibulku, přidáme maso, rozmícháme vařečkou, osolíme opepříme, opékáme. Přidáme povolený špenát, ochutíme kořením, podlijeme vodou a dusíme do měkka, nakonec vmícháme česnek.

Ingredience na bešamel:
25 g másla
25 g hladké mouky
200 ml mléka
sůl
pepř
40 g parmazánu


V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a umícháme jíšku. Zalijeme mlékem a rozmícháme do hladka, osolíme, opepříme, provaříme, do hotového vmícháme nastrouhaný parmazán.

Na dno pekáčku nalijeme asi 1/4 omáčky.
Lžičkou naplníme těstoviny.




Naskládáme je vedle sebe a zalijeme zbytkem bešamelu.


Posypeme strouhanou mozzarelou.


Pečeme 30 - 40 minut na 180°C.


Dobrou chuť!

Příště něco od J.O. z jeho 30ti minutové kuchařky :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat