Byli jsme v Londýně. Dostala jsem úžasný dárek k narozeninám.
A s večeří ve Fifteen, restaurace Jamie Olivera.
Dali jsme si Duck & prune cannelloni, portobello mushrooms & pickled walnut
a Grilled Cornish gurnard, artichoke puree, brown shrimp, preserved lemon.
Bylo to dobré, ale z nějakého důvodu, asi je to přece Jamie Oliver, ten Oliver, čekáte ještě víc, no, účet tomu odpovídal. A má hnusné, ne hnusné, úplně odporné pivo.
Tak po návratu domů jsem se vrhla na cannelloni. A byli lepší než u Olivera. Říkal Peťa :-)
cannelloni 3 kusy na porci
já jsem dělala 2 porce, tak další si vynásobte
Ingredience na náplň:
150 g mletého hovězího masa
1 menší cibule nakrájená na jemno
3 stroužky česneku
4 kostky špenáty Bonduelle
muškátový oříšek
tymián
mletý pepř
sůl
Na trošce oleje opečeme cibulku, přidáme maso, rozmícháme vařečkou, osolíme opepříme, opékáme. Přidáme povolený špenát, ochutíme kořením, podlijeme vodou a dusíme do měkka, nakonec vmícháme česnek.
Ingredience na bešamel:
25 g másla
25 g hladké mouky
200 ml mléka
sůl
pepř
40 g parmazánu
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a umícháme jíšku. Zalijeme mlékem a rozmícháme do hladka, osolíme, opepříme, provaříme, do hotového vmícháme nastrouhaný parmazán.
Na dno pekáčku nalijeme asi 1/4 omáčky.
Lžičkou naplníme těstoviny.
Naskládáme je vedle sebe a zalijeme zbytkem bešamelu.
Posypeme strouhanou mozzarelou.
Pečeme 30 - 40 minut na 180°C.
Dobrou chuť!
Příště něco od J.O. z jeho 30ti minutové kuchařky :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat