středa 9. prosince 2015

CANNELLONI S PEČENOU DÝNÍ

Nikdy jsem neměla ráda dýňový kompot. Nic jiného jsem v dětství neznala. Babička jím zvládla zaplnit půl sklepa. Do teď netuším, kdo ho jedl.
Dnes dýně miluju. Na slano je to geniální surovina. 

Ingredience:
1 kg máslové dýně nakrájené na plátky
2 palice česneku - stroužky neloupeme
3 červené cibule na klínky
rozmarýn
tymián
sůl
pepř
bešamel
parmazán
olivový olej
krabička těstovin cannelloni

Začneme dýní. Na plech dáme pečící papír,naskládáme dýni, posypeme bylinkami,solí, pepřem, přidáme česnek a cibuli. Pokapeme olivovým olejem.

Pečeme na 180° C asi 40 minut. Necháme vychladnout.


Dýní naplníme trubky, přidáme česnek vymáčkneme ze slupky, s cibulí do taky nacpeme do trubek.

Do hranaté misky nalijeme 1/3 bešamelu,naskládáme do něho trubky,zalijeme zbytkem bešamelu a posypeme parmazánem. Pečeme na 180° C asi 40 minut.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat