Nikdy jsem neměla ráda dýňový kompot. Nic jiného jsem v dětství neznala. Babička jím zvládla zaplnit půl sklepa. Do teď netuším, kdo ho jedl.
Dnes dýně miluju. Na slano je to geniální surovina.
Dnes dýně miluju. Na slano je to geniální surovina.
1 kg máslové dýně nakrájené na plátky
2 palice česneku - stroužky neloupeme
3 červené cibule na klínky
rozmarýn
tymián
sůl
pepř
bešamel
parmazán
olivový olej
krabička těstovin cannelloni
Začneme dýní. Na plech dáme pečící papír,naskládáme dýni, posypeme bylinkami,solí, pepřem, přidáme česnek a cibuli. Pokapeme olivovým olejem.
Pečeme na 180° C asi 40 minut. Necháme vychladnout.
Dýní naplníme trubky, přidáme česnek vymáčkneme ze slupky, s cibulí do taky nacpeme do trubek.
Do hranaté misky nalijeme 1/3 bešamelu,naskládáme do něho trubky,zalijeme zbytkem bešamelu a posypeme parmazánem. Pečeme na 180° C asi 40 minut.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat