Další výzva byla uvařit - usmažit bitterballen, je to holandské jídlo. Pro mě nezvyklá kombinace bešamelové omáčky s masem, s sýrem a smažení.
Začala jsem vařením masa.
Ingredience:Začala jsem vařením masa.
1 kg hovězích žeber s masem
1 litr vody
1 čajová lžička soli
1 cibule
celý pepř, nové koření, bobkový list
Z uvedených surovin jsem uvařila polévku, trvalo to asi tak 4 hodiny, maso pak bylo krásně měkké a dalo se vidličkou rozmělnit na malé kousky.
Ingredience na bešamel:
125 g másla
1 cibule
140 g hladké mouky
pepř, sůl a muškátový oříšek
Na másle osmažíme cibuli do zlatova, přidáme mouku, umícháme kaši, necháme ji lehce osmahnout a zalijme vývarem, osolíme, přidáme pepř a muškátový oříšek, samozřejmě nastrouhaný. Měli bychom dostat docela hustou hmotu. Můžeme přidat i trochu smetany, aspoň to tak dělali na jednom videu z youtube,com, ale tu jsem zrovna neměla.
Do bešamelu zamícháme maso a 125 g strouhaného sýru, já dala čedar. Směs přendáme do mísy nebo na plech a necháme v lednici vychladit.
Na obalení:
mouka
4 velká vejce
strouhanka
olej na smažení
Ze studené směsi vykrojíme kuličku. Obalíme ji v trojobalu a usmažíme.
Moc děkuji za výzvu, bylo to opravdu výborné.
4 velká vejce
strouhanka
olej na smažení
Ze studené směsi vykrojíme kuličku. Obalíme ji v trojobalu a usmažíme.
Moc děkuji za výzvu, bylo to opravdu výborné.
Žádné komentáře:
Okomentovat