Už jsem je jednou v životě jedla, nepochopila jsem, co na tom ti lidi mají, ale výzvu jsem splnila.
Ingredience:
90
g cukru krupice
6 g
soli
80
g změklého másla
1
vejce, pokojové teploty
350
g hladké mouky
1
kostka droždí + lžíce cukru
150
ml mléka
100
g skořicového cukru
Kostku droždí rozmíchám se lžící cukru na kaši, zaliji
vlažným mlékem a nechám v teple vyběhnout.
Mezitím jsem ušlehala cukr, povolené máslo a vejce do pěny,
sůl jsem vmíchala do mouky a spolu s kváskem jsem přidala do našlehané
máslové hmoty, hnětla jsem asi 10 minut, hotové těsto jsem zakryla fólií a dala
do trouby vyhřáté na 50° kynout. Po hodině těsto zdvojnásobilo objem a tak jsem
ho rozválela na obdélník, posypala cukrem a skořicí, zarolovala, nakrájela,
vyskládala na pečicí papír na plech a nechala ještě asi 30 minut kynout. Troubu
jsem rozehřála na 180° a rolky se pekly 20 minut.
Jednu jsem snědla, furt nechápu, co na tom ti lidi mají.
Ostatní jsem úspěšně rozdala.
Tak snad příště...
Dodatek: během kynutí jsem, abych se nenudila, vykostila kuře, nacpala ho brusinkovou nádivkou a, když už byla horká trouba, upekla roládu.
Ingredience:
1 vykostěné kuřesůl
pepř
Nádivka:
2 rohlíky na kostičky namočené v mléku, vyždímané
hrst brusinek, klidně velká hrst
2 vejce
sůl
pepř
svazek posekané jarní cibulky
Všechno smícháme dohromady, natřeme na rozprostřené kuře, zabalíme, zavážeme, dáme do pekáče, podlijeme vínem a vývarem, když máte čas, uvařte ho z kostí, co zbyly. Pokud zůstane nádivka, přidáme ji ke kuřeti.
Pečeme na 180° asi 1,5 hodiny, během pečení roládu obrátíme.
Dobrou chuť :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat