Moc ráda se nechávám
inspirovat na stránkách Joyofbaking.com. Tenhle dort jsem vybrala, protože se
mi v ledničce válel ananas déle, než je zdrávo. Kus jsme ho snědli a
zbytek jsem použila v tomhle úžasném dortu. V původním receptu je
podle mě dost přeslazený krém, vynechala jsem tedy 2/3 cukru a byl tak akorát. I
do těsta jsem dala cukru polovinu, banány a ananas jsou sladké dost. Navíc jsou
v něm pekanové ořechy, na které nemám – zatím – alergii.
Ingredience na těsto:
100 g pekanové ořechy
390 g hladké
mouky
200 g pískového
cukru
1 čajová
lžička jedlé sody
1/2 lžičky
soli
1 čajová
lžička mleté skořice
3 velká vejce, lehce promíchaná
180 ml oleje
1 1/2 čajové
lžičky čistého vanilkového
extraktu
227 g drceného
ananasu, rozmixovala jsem ho i s banány
400 g zralých
banánů
Ušlehala
jsem vejce s cukrem, vanilkovým extraktem a olejem, přidala jsem
ananasovobanánovou kaši a dobře promíchala. Pomleté pekanové ořechy jsem
smíchala s ostatními suchými surovinami a postupně přimíchávala do tekuté
části těsta.
Troubu jsem
rozehřála na 180°C a plech vyložila pečicím papírem. Těsto jsem rovnoměrně
rozetřela a pekla asi 5 minut.
Pak je dobré
nechat těsto úplně vychladnout, je docela mokré a trochu se trhá.
Krém:
55 g másla, pokojové teploty
227 g krémového
sýru, pokojové teploty
150g
moučkového cukru
1 čajová
lžička čistého vanilkového
extraktu
50 g jemně
nasekaných pekanových ořechů
Šlehačem
rozmícháme sýr s máslem, přidáme cukr, vanilku a ořechy a ušleháme do
hladkého krému.
Dort jsme
pekla na plechu, tak jsem vychladlý plát rozkrojila na čtvrtiny a skládala je
promazané krémem na sebe, zbytkem krému jsem ozdobila vrch dortu.
Je opravdu
výborný.
Žádné komentáře:
Okomentovat