sobota 31. května 2014

The Daring Bakers - výzva odvážných pekařů - PAO DE QUEIJO

Chodím pro sýry, takové ty dobré, obvykle drahé, do jednoho malého obchůdku. A prodávají tam sýrové sušenky za 199,- za 20 dkg. A touto výzvou se mi splnil sen upéct tyhle sušenky doma. Po dvou dnech marnosti - tapiokový škrob jsem prostě nesehnala- jsem vyzkoušela poslední recept z bramborového škrobu. 

Ingredience:
45 ml vody
50 ml mléka
15 g másla
100 g bramborového škrobu
1 lžička prášku do pečiva
sůl
1 vejce
100 g čedaru

Vodu, mléko a máslo přivedeme k varu. V míse smícháme škrob s práškem a solí. Zalijeme horkým mlékem a smícháme. Stane se z toho poněkud sraženina, ale intenzivním mícháním to za chvíli přejde. Přidáme vejce a sýr. Lžící jsem navršila hromádky na pečící papír a pekla 25 minut na 180°.
Teplé naprosto skvělé.
Díky za perfektní výzvu.
Jinak na fotce je vedle sušenek poncha - vzpomínka na Madeiru.

Žádné komentáře:

Okomentovat