úterý 2. ledna 2018

Žampionový krém s gorgonzolou

Ingredience:
400 g žampionů, nejlépe těch z lesa
2 větší cibule
Lžíce sádla
1 l vody
Sůl
Pepř
Tymián
100 ml šlehačky
50 g gorgonzoly
200 g krémových žampionů
Lžíce sádla

Krémové žampiony nakrájíme na plátky a opečeme dozlatova na lžíci sádla.

Cibuli nakrájíme najemno, opékáme asi 10 minut na sádle. Pak přidáme nakrájené žampiony. Já jsem našla v mrazničce zásobu z října. Osolíme, opepříme, přidáme snítku tymiánu, zalijeme vodou a vaříme asi 25 minut.
Pak vše rozmixujeme dohladka spolu se šlehačkou a sýrem.

Na talíři zdobíme opečenými žampiony a třeba pažitkou.

Dobrou chuť 😀

Žádné komentáře:

Okomentovat