neděle 5. února 2017

Kynutý koláč s dvojí náplní a s drobenkou



Ingredience:
500 g polohrubé mouky
1 balíček sušeného droždí
125 g rozpuštěného másla
50 g cukru
1 vanilkový cukr
1 vejce
200 ml mléka

Všechno vymícháme v tužší těsto a dáme kynout.





Po zhruba 2 hodinách těsto vyválíme na plech a potřeme naplněmi.

Tvarohová náplň:
500 g tvarohu
2 vejce
100 g cukru
Vanilkový cukr

Vejce našleháme s oběma cukry a vmícháme tvaroh.

Maková náplň:
200 g mletého máku
100 g cukru
Lžička skořice
150 ml mléka

Všechno vaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout.



Posypeme drobenkou.

120 g másla
120 g cukru
120 g mouky

Ve foodprocesoru rozmixujeme.



Pečeme 45 minut na 160° C.

Žádné komentáře:

Okomentovat