Výzva kuchařů byla snídaně někde ze středního východu z blogu Manal’s Bites. Na výběr byl humus, jogurtový sýr Labaneh , Egyptian Fool a nějaké saláty. Vybrala jsem si Egyptian Fool. Snídaně? Nakonec jsem to snědli na oběd.
Ingradience:
2 plechovky vařených fava fazolí (to byl problém, nakonec jsem koupila suché normální fazole a uvařila je)
1 střední rajče, jemně nasekané
2 zelené cibulky, jemně nasekané
100 g tahini omáčky
1 citron
Sůl
2 stroužky česneku
trochu studené vody
25 g koriandru
Fazole jsem namočila a po 12 hodinách uvařila doměkka. Do hotových fazolí jsem zamíchala ostatní suroviny, provařila a posypala zelenou cibulkou. Bylo to na přípravu dost jednoduché jídlo, tahini dodala fazolím zajímavou chuť. Asi jsem to měla nakonec rozmixovat, ale nechala jsem fazole v celku.
Díky za výzvu, samotná bych se do toho nepustila.
Thank you so much for taking part of Feb daring cooks challenge...it was an honor that you guys took the challenge to different levels...I truly enjoyed it and I hope you will continue to experiment and try Middle Eastern dishes...they are delicious...
OdpovědětVymazatManal